Kerstconcerten 2019 zeer geslaagd!

zaterdag 25 januari 2020

Afgelopen december stond het Westlands Mannenkoor voor een tour de force. Drie concerten en een generale repetitie in een tijdsbestek van twee weken. De zangers stonden wederom hun mannetje en zongen zich door een keur van internationale kerstliederen, waaronder een vijftal Poolse kersthymnen, heen.

Met name het eerste concert, vooral bestemd voor Poolse ingezetenen en werknemers van Westland, was een groot succes. Een opkomst van meer dan 500 bezoekers, die uit volle borst meezongen in hun moedertaal. En dat met een fantastische soliste, Aldona Bartnik, begeleid door HiFive, en onder het toezi(ng)end oog van de Poolse consul-generaal, Renata Kowalska en onze burgemeester Bouke Arends. Na afloop waren de gasten het er over eens: volgend jaar weer!

Ook de St. Adrianus was weer stampvol en prachtig floraal gedecoreerd en uitgelicht. Gastsoliste was deze keer Mariska van Kolck. Samen met het Haags Kamerorkest, Leo Bouma en Martin van Broekhoven had dirigent Hans de Wit het zeer naar zijn zin. De Doelen was ook goed gevuld met meer dan 1200 gasten. Hier was trompettist André Heuvelman van grote toegevoegde waarde.

Kerst2017 800x600px 2