Over het Westlands Mannenkoor

maandag 19 september 2016

Het Westlands Mannenkoor telt ruim 150 zangers en is uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste mannenkoren in ons land. Het koor timmert onder de bezielende leiding van dirigent Hans de Wit behoorlijk aan de weg met veel optredens waar een breed repertoire gezongen wordt. Van klassiek naar popmuziek, van operette tot musical, alle genres komen aan bod.

Als koor zijn we ambitieus en proberen ons steeds te verbeteren. Sfeer is voor ons koor belangrijk en daar werken we met elkaar aan tijdens de wekelijkse repetities, de concerten en met andere activiteiten. Eens in de twee jaar hoopt het koor een concertreis naar het buitenland te organiseren. De afgelopen jaren heeft het koor concerten gegeven in Duitsland, Italië ( Vaticaanstad), Oostenrijk en de Tsjechische Republiek. Het tussenliggende jaar wordt er meestal een concertweekend in Nederland gepland.

Het koor staat voor een maatschappelijke betrokkenheid dat zich uit door o.a. het geven van benefietconcerten en de betrokkenheid bij hospice Beukenrode in Naaldwijk door het bijhouden van de tuin.

Ons koor weet zich gesteund door een tweetal hoofdsponsors:
Alfa accountants en adviseurs
Rabobank Westland

Ook kent het koor een groot aantal vrienden die door een jaarlijkse bijdrage ons koor steunen.